Zasady rozliczania odpisów żywieniowych (wyprowiantowań)
|
|
Aktualny jadłospis:
DATA
|
I ŚNIADANIE
|
II ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
Poniedziałek
04.12.2023
|
Pieczywo mieszane (1), z masłem (7) i żółtym serem (7) oraz dżemem niskosłodzonym, ogórek kiszony, papryka, kawa zbożowa (1) z mlekiem (7)
|
Budyń waniliowy na mleku (7) podany z sosem z mango i truskawki, pestki dyni do chrupania, woda
|
Zupa kapuśniak z białej kapusty na mięsie z koperkiem (9), gulasz wieprzowo – drobiowy z jarzynami w sosie własnym ( 1,9), kasza jęczmienna (1)
|
Wtorek
05.12.2023
|
Zupa mleczna z muszelkami zbożowymi o smaku czekoladowym (1,7), pieczywo mieszane pszenno- żytnie (1) z masłem (7), wędliną, talerz warzyw: pomidor, papryka, ogórek świeży, sałata roszponka, herbata z cytryną
|
Bomba witamin: biała rzepa, jabłka, mandarynki, gruszki, herbatka rumiankowa, chrupańce bez dodatku cukru (1)
|
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno – warzywnym (9), pulpeciki wieprzowo – drobiowe gotowane w sosie koperkowym (1,3,7), buraczki, ziemniaki piure
|
Środa
06.12.2023
|
Pieczywo wieloziarniste (1) z masłem (7), na liściu sałaty oraz z jajkiem gotowanym (3) na twardo z majonezem oraz dżemem niskosłodzonym, talerz warzyw: pomidor, papryka, ogórek kiszony, sałata, kakao (naturalne) z mlekiem (7)
|
Pieczywo ryżowe (1) z serkiem śmietankowym (7), marchewka do chrupania, sok przecierowy 100%
|
Zupa pomidorowa na wywarze drobiowym z makaronem i pietruszką (1,7,9), naleśniki nadziewane twarogiem i sosem truskawkowym (1,3,7)
|
Czwartek
07.12.2023
|
Pieczywo mieszane (1), z masłem (7) i wędliną oraz serem żółtym (7), talerz warzyw: pomidor, papryka, ogórek świeży, sałata roszponka, herbata z poziomek
|
Ciasto jogurtowe (1,7) – wyrób własny, herbatka miętowa
|
Zupa buraczkowa na wywarze mięsno - warzywnym (7, 9), łazanki z mięsem mielonym, kapustą kiszoną, pieczarkami w pomidorach (1)
|
Piątek
08.12.2023
|
Pieczywo mieszane pszenno (1) - żytnie z masłem (7), pasta z tuńczyka i jajka (3) i majonezu (3) oraz dżemem niskosłodzonym talerz warzyw: pomidor, papryka, ogórek kiszony, sałata roszponka, herbata miętowa
|
Koktajl z malin na bazie kefiru oraz mleka (7), ciasteczka maślane (1), woda
|
Zupa marchwiowa krem na wywarze z mięsa drobiowego (9), paluszki rybne z fileta z morszczuka (1,4), surówka z kiszonej kapusty, marchwi, jabłka z oliwą, ziemniaki z zieleniną
|
*Wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.:
|
1 Zboża zawierające gluten.
2 Skorupiaki i produkty pochodne.
3 Jaja i produkty pochodne.
4 Ryby i produkty pochodne.
5 Orzeszki ziemne i produkty pochodne. 6 Soja i produkty pochodne.
7 Mleko i produkty pochodne.
|
8 Orzechy.
9 Seler i produkty pochodne.
10 Gorczyca i produkty pochodne.
11 Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12 Dwutlenek siarki i siarczyny.
13 Łubin i produkty pochodne.
14 Mięczaki i produkty pochodne.
|
|